Uitbundig handboeket

Een uitspatting is het, dit handboeket. Qua kleuren, maar ook door alle bloemen die eruit steken. Iemand noemde het op Instagram net “vuurwerk” en daar lijkt het inderdaad wel op.

Ik vind het heerlijk om zulke handboeketjes te maken. Het is leuk om de stelen lang te laten en ze in een hoge vaas te zetten, maar als je het kort knipt staan ze ook leuk in een korter vaasje.

Bij dit boeketje heb ik een paar grote enkele bloemen gebruikt zoals een amaryllis en een grote groene chrysant. En wat bloemen die je meer terug ziet komen. Roosjes, roze troschrysanten, grassen (die ik nog over had van de vorige vazen) en Callicarpa takken. Over deze besjes zal ik wat meer vertellen.

Callicarpa (Bodinieri) zijn prachtige bessentakken. Deze takken zijn vanaf september tot in december te krijgen. Heb je een tuin en vind je deze takken mooi is het ook erg leuk om hem als tuinplant te kopen. Het is een makkelijk en mooie plant. Vooral omdat de tuin in deze tijd vaak wat saai en grauw is vallen deze prachtige paarse bessen goed op. Als de bovenste besjes nog groen zijn maakt dat een mooi verloop van kleuren. Maar dus niet alleen in de tuin staan ze prachtig, maar ook binnen in boeketten of los in een vaas.

1 Reactie

Geef een reactie