Trend #1: “Boeket” met losse bloemen

De eerste trend die ik deze keer ga laten zien vind ik zelf erg leuk! Ik zie hem best vaak op social media langs komen en ik word er steeds weer blij van.

Het is een soort van boeket, maar dan met niet teveel bloemen en nonchalant in een wat hogere, vaak aan de bovenkant wat smalle, vaas gezet. Ik noem het voor het gemak maar even het “losse-bloemen boeket”.

Voor dit “boeket” heb je niet zoveel bloemen nodig. Het leukste is als je van alle bloemen maar 1 a 2 per soort neemt en qua lengte, vorm en kleur ook lekker verschillende soorten combineert. Het maakt je tafel (en ruimte) meteen heel vrolijk! Het valt ook meteen lekker op omdat je het beste een hoge vaas kunt gebruiken. Hoe groot of breed kun zelf bepalen, behalve dat je dan vaak wat meer bloemen nodig hebt. Zodra je vaas aan de bovenkant breder is en je niet zo veel bloemen hebt vallen ze allemaal naar de rand en heb je in het midden niet zoveel. Dit is niet erg en kan ook heel leuk zijn, maar met een smallere vaas heb je dat het boeket voller oogt. Als je vaas erg hoog is moet je dus ook rekening houden met de lange bloemen die je moet gebruiken en die zijn vaak lastiger te vinden dan kortere bloemen.


De eerste prachtige voorbeelden zijn van myscandinavianhome en bintihome:

losse-bloemen-boeket1

Bij deze twee verschillende boeketten zie je duidelijk dat deze style heel goed toe te passen is met hele Hollandse bloemen zoals de Viburnum (sneeuwbal) en Papaver (zalm) en aan de andere kant met alleen maar exotische bloemen zoals de Heliconia (rode links) Strelizia (lange oranje in het midden) en Cymbidium (gele).


Ook de volgende twee vind ik ook super! De eerste is gemaakt door de twee leuke meiden Jessica en Fleur van prchtg die sowieso mooie bloemen op hun site hebben. Zoals je bij deze ziet wordt het boeket alleen nog maar mooier door er een luxe vaas onder te doen. De bloemen zijn in een rustige, bijpassende kleur gehouden en als je telt hebben ze maar 7 verschillende bloemen gebruikt, het bewijs dat vrolijk bloemen op tafel niet duur hoeft te zijn.

losse-bloemen-boeket2

De tweede komt van sfgirlbybay en bij deze foto vind ik dat je heel goed kunt zien wat een boeket doet. Zonder zou het een donkere ruimte zijn, maar met is het meteen vrolijk. De vaas is hoger, dus moeten de bloemen ook langer zijn. Met de tak erin heb je gelijk volume en kun je de andere bloemen er mooi tussen steken. De kleuren roze en oranje vind ik zelf heel gaaf bij elkaar. Wat groen ertussen en je hebt een lekker voorjaars gevoel te pakken!


Zo! Als je hier niet blij van wordt… Alle bonte bloemen bij elkaar in een vaas gecombineerd.

losse-bloemen-boeket3

Het eerste boeket is van Stephanie Oude Tanke.

Dit keer in een witte vaas, wat dus ook heel goed kan! Sommige bloemen zouden misschien niet je eerste keuze zijn, zo zit er bijvoorbeeld een knal roze gespoten gipskruid in. Als je ze in een bloemenhoek ziet staan denk je misschien dat je die “nep” bloemen niet in huis wil, maar als je eens alleen kijkt naar de kleur en ook eens bloemen kiest die je normaal niet zo snel zou kiezen zul je echt verrast zijn wat leuk ze zullen staan! Zo kun je misschien niet van gerbera’s houden, maar als je alleen naar het kleurtje kijkt en hem ertussen steekt kan hij het hele boeket ophalen.

Het tweede boeket is van Zilverblauw. Waar je nog meer mooie bloem creaties (en veel meer) kunt vinden. Dit plaatje laat ook weer goed zien dat je niet veel bloemen nodig hebt voor een vrolijk boeket. En dat je ook gewoon een waterkan kunt gebruiken als je niet zo’n hoge vaas in je kast hebt staan.


Hieronder twee voorbeelden van rustigere kleuren. Losse- bloemen boeketten zijn dus, zoals je ziet, ook heel leuk te maken als witte variant. Dit boeket komt van Stekmagazine.

De tweede in mooie pastelkleur komt van Vanessa Barendregt. Super leuk op een boomstammetje neergezet zodat het een echte eye catcher is in huis. (Dit werkt helaas niet zo goed met kinderen in huis ;)) Weer niet teveel bloemen en een enkele gladiool in het licht paars. Wat het mooi rustig houdt.

losse-bloemen-boeket4


Vanessa volg ik al een tijdje met heel veel plezier op Instagram en ze is een meester in boeketten maken in deze style! Elke week haalt ze verse bloemen en zet ze ze op de foto. Ik vind ze altijd mooi en daarom deel ik graag nog twee mooie voorbeelden van haar.

losse-bloemen-boeket5


Deze twee foto’s zijn de laatste. De linker heb ik zelf gemaakt vorig jaar herfst, zoals ook wel te zien is aan de bloemen en kleuren. De rozenbottels zijn heel erg geschikt voor deze boeketten. Je zet er een grote tak in en je vaas is meteen half vol. Wat andere bloemen erbij en klaar!

De laatste is weer van prchtg. Dezelfde prachtige vaas en nu wat korter opgemaakt. Ook weer mooi gecombineerd met het roze van de vaas door er wat roze bloemen in te doen. Gewoon weer om vrolijk van te worden!

losse-bloemen-boeket6

Ik kan het me niet voorstellen als jullie nog niet begrijpen wat ik met de eerste trend bedoel 😉 En ik hoop dan ook dat jullie van al deze prachtige foto’s en voorbeelden hebben genoten.


Heb je zin gekregen in zo’n mooi boeket op tafel? Bekijk ze allemaal nog eens goed en bedenk welk boeket of welke kleur jij het liefst in je huis wil, neem dat idee mee naar een bloemenwinkel waar je bij voorkeur bloemen per stuk kunt kopen en kijk eens goed naar alle mooie bloemen. Probeer niet zo zeer naar de bloemen op zich te kijken, waar je normaal wel of niet van houdt, maar naar de kleur, vorm en lengte. Zoek de bloemen uit die bij het idee horen. Probeer te verschillen in vorm van de bloemen en lengte.

Als je zo’n mooie hoge vaas hebt kun je ze daar in schikken en anders dus eventueel in een hoge waterkan.

Het moet vast lukken met deze voorbeelden! Veel succes.

7 Reacties

 • Fleur 27 februari 19:42

  Deze trend is bij mij thuis al jaren gaande haha! Superleuk bij elkaar gezocht en krijg meteen zin om weer naar de bloemist te gaan. Heerlijk om van alles te combineren in de hoop dat het ook écht werkt. Geniet van je weekend!

  • Judith Slagter 27 februari 20:59

   Wat grappig zeg dat je het op deze manier al jaren doet! Dan zit het waarschijnlijk gewoon in je :) Het lukt je dan ook vast wel om alles te combineren! Succes! Bedankt voor je compliment en jij ook een fijn weekend! X

 • Maruska Gorgec 27 februari 20:10

  Supermooie foto's zo bij elkaar❤

  • Judith Slagter 27 februari 21:05

   Wel mooi he, zo alles in dezelfde style. Lief dank je wel! X

 • Milou Nieuwenhuis 27 februari 20:24

  Wat een leuke blogpost en prachtige foto's heb je uitgekozen. Ik ga morgen ook weer verse bloemen halen op de markt en houd dan zeker deze 'losse bloemen boeketten' in gedachte!

  Liefs, Milou

  • Judith Slagter 27 februari 21:11

   Dank je wel Milou! Leuk om te horen. Het was eigenlijk niet zo moeilijk deze foto's uit te kiezen, want ik vind ze zo mooi. En super leuk als je er ook nog iets aan hebt, hoop dat het lukt morgen. Dan zie ik het vast wel op Instagram verschijnen ;) X

 • Suzanne Brummel 6 maart 19:31

  Super inspirerend !! Leuk om al die verschillende opties te zien! Beetje groot zo'n vaas voor in mijn kleine kamer! Maar ik ga het onthouden voor later;p fijn weekend:)! Xxx

Geef een reactie