Trend #3: Een groepje vaasjes

Een hele vrolijke deze keer! Eentje met veel kleurtjes en veel vaasjes. Past helemaal bij het weer van afgelopen week. Ik zag al dat veel mensen op Instagram deze week bloemen hadden gekocht door het lekkere lenteweer. Helemaal herkenbaar, je wordt toch zo gelukkig van dit weer. En dan krijg je ook meteen zin om dingen in je huis te veranderen, een muurtje te verven EN bloemen!! Absoluut bloemen!!!

Wil je vrolijke bloemen op tafel? Dan is het heel leuk om dit met meerdere vaasjes te doen. Ik heb weer veel voorbeelden opgezocht. Lekker aan deze stijl is dat het het niet duur hoeft te zijn, want je hebt meestal niet zoveel bloemen nodig. Ook is dit heel erg leuk om te doen met bloemetjes uit de tuin, want die tijd komt er ein-de-lijk weer aan 🙂


groepje-vaasjes1

Als eerste twee prachtige pastel voorbeelden. Ten eerste vind ik bij allebei de trays en vaasjes prachtig! Op de foto links van Zilverblauw zie je dat het ook heel leuk is om er ook nog iets anders op de ondergrond bij te zetten dan alleen vaasjes. Een hyacintenbol en 2 kaarsenstandaards, maar dat kan natuurlijk ook iets anders zijn.
Alweer een mooie foto van PRCHTG aan de rechterkant. Zachte kleuren, maar wel verschillende tinten. Ook al op een mooie schaal. En bij deze foto zie je heel goed dat designvaasjes niet meer nodig hebben dan 1 bloem, want ze zijn al zo mooi van zichzelf. Het is natuurlijk wel duurder, maar wat blijven ze mooi! Zelfs zonder bloemetje kunnen ze prachtig op een kastje staan en blijft het een plaatje!


groepje-vaasjes2

Op de linkerfoto van Klastyling zijn pasteltinten gecombineerd met wat felle kleuren. In verschillende glasvaasjes en op een plateau ziet je tafel er toch meteen gezellig uit?! De rechterfoto van Jutta is iets rustiger, met minder verschillende bloemen en in dezelfde tint. Een echt zomers plaatje met de pioenen. Dat kan natuurlijk nooit fout gaan, want die bloemen zijn al zo mooi van zichzelf. Een bloemetje per vaasje kan dan ook heel goed. Je ziet ook goed het verschil tussen deze foto’s wat het doet als je 1 bloem per vaasje doet of wat meer. Een drukker en voller geheel.


groepje-vaasjes3

Links: Design Love Fest Rechts: Purple Area

Twee prachtige voorbeelden van bonte bloemen. Ik word hier heel vrolijk van! Er zijn weinig bloemen die echt lelijk staan bij elkaar. Je gaat qua combinatie dus niet zo snel de mist in. Zo was roze en oranje een paar jaar geleden ondenkbaar bij elkaar, maar tegenwoordig is het juist weer helemaal leuk. Het mag absoluut weer: lekker bont en door elkaar. Kleuren, vormen en lengte mogen verschillen. Ook van de vaasjes. Hier zijn zelfs glasvaasjes gemengd met gekleurde kopjes.


groepje-vaasjes4

Ook blauw met wit gecombineerd ziet er erg goed uit. Ondanks dat het geheel wat koeler oogt, blijft het een zomerse uitstraling hebben. De rechterfoto heb ik vorig jaar zomer gemaakt en zit vol met zomerse bloemen zoals clematis, delphinium en agapanthus. Ik heb de grijze ondergrond vol gezet met allemaal verschillende vaasjes. Het meerendeel van die vaasjes komt van de kringloop en sommige al heel oud, maar zo kleuren ze heel mooi. Het fijne van grijs en groene vaasjes is dat ze eigenlijk overal bij passen. Het leuke van een plateau/krat onder de bloemen vind ik dat het meteen een geheel is. En het is veel handiger om even opzij te schuiven voor het eten bijvoorbeeld.
De foto links van La maison d’Anna G. heeft maar heel weinig bloemen, maar toch vind ik dat het heel mooi staat. Dat komt denk grotendeels door het kratje. Dat maakt het toch een stoer geheel. Als ze los zouden staan zou het veel ieliger staan. Maar dat ligt natuurlijk aan de plek waar het komt; op een plank zou het heel mooi kunnen uitkomen.


groepje-vaasjes5

Wat je steeds meer ziet is gewoon 1 blad in een vaasje. Ik denk dat dit komt door de trend “urban jungle” (die ik zelf overigens heel tof vind!). Steeds meer zie je (grote) planten terug komen in huizen. Wie weet ooit een blog daarover; ik ben nu bezig met de vaasjes 🙂 Gewoon een blad van een plant afknippen en in een vaasje zetten. Bijna alle planten kunnen hier goed tegen. Meerdere vazen bij elkaar met hetzelfde of verschillend blad staat ook mooi. Combineer het met wat witte bloemen en je krijgt op een makkelijke manier een mooi geheel.

Linksboven: Season of my home Linksonder: Gossip’s Fashion Week Rechtsboven: A quieter storm Rechtsonder:  Brooklyn Blonde


Hieronder weer een mooi voorbeeld waarbij je ziet dat groen heel mooi sereen staat. Een takje van een struik of boom, 2 monstera-bladeren en een zacht groen bolletje (wat een anjersoort is, zou je niet zeggen hè?) Foto links van Da Daa. En rechts de mooie rustige foto van Vanessa Barendregt. (Nee, ze sponsort me niet, maar ik ben gewoon dol op haar mooie bloemen foto’s)

groepje-vaasjes6


Als je liever een andere kleur vaas zoekt of je oude bierflessen wilt gebruiken, kun je ze gewoon in de gewenste kleur spuiten. Decor8 heeft allemaal verschillende vaasjes wit gespoten en er dezelfde bloemen in gedaan. Staat toch wel een stuk mooier dan in een groen Heineken flesje. Ik vind het een vrolijk geheel geworden en ook makkelijk te maken. En natuurlijk in elke kleur die je maar wilt. De tweede foto is een leuk idee van Trendenser, bijvoorbeeld voor Pasen. Je kunt bij veel winkels hele eieren kopen en daar hoef je dan alleen maar een stukje van de bovenkant af te halen. Ze zijn helemaal waterdicht, dus een bloemetje kan heel goed. Deze zijn bijpassend gespoten door dezelfde kleur te gebruiken als de bloemen. Maar hierbij zou bont of rustig wit ook weer heel leuk staan.

groepje-vaasjes7


Hieronder wat inspiratiefoto’s. Deze staan allemaal op een houten ondergrond, wat dus ook mooi staat. Een blok, plateau, krat of boomschijf.

Linksboven: iheartblogshop. Rechtsonder: Dream Green. Linksonder en rechtsboven zijn van mezelf.

groepje-vaasjes8


Als laatste gewoon 2 prachtige foto’s. Ook al heb ik veel vaasjes, zo’n heel tafeltje krijg ik denk ik niet vol. Maar ik vind het zo’n mooie foto die ik er gewoon bij wilde. De foto is van Cakey Smith. De rozen en de kleuren van de linker foto vind ik heel erg mooi. Omdat ze er zo mooi uitzien, denk ik dat ze ook heel lekker ruiken. Helaas heb ik nog nooit gezien dat een winkel ze allemaal te koop had staan, dus als je ze ziet moet je me even contacten 😉 Dit kan natuurlijk wel met bijvoorbeeld tulpen, ranonkels of “gewone” rozen. Dezelfde bloemen maar dan allemaal net een ander kleurtje. Om het toch rustig te houden heeft Five fifty five bij alle bloemen eenzelfde vaasje gebruikt.

groepje-vaasjes9


Genoeg foto’s denk ik om een idee te krijgen wat jij mooi vindt en welke stijl/kleur je het liefst in huis hebt. Heb je nog niet zo veel vaasjes: kijk dan nog eens goed gericht naar (glas)vaasjes bij de kringloop. Ookal zijn ze daar niet zo bijzonder, als je een paar gewone hebt en een paar mooiere valt het niet zo op, maar is het toch een mooie opvulling. Desnoods zet je de mooiste vooraan. Of je kunt gericht naar een bepaalde kleur zoeken, wit kan natuurlijk altijd goed, maar zoals ik al hierboven schreef zijn grijs en groen ook hele mooie kleuren en komen daar de bloemen ook heel mooi in uit. Succes!

Ik hoop dat je iets aan de foto’s hebt en anders dat je gewoon genoten hebt van de prachtige bloemen en plaatjes! En sorry als sommige foto’s niet helemaal scherp zijn. Ik heb zo veel mogelijk de scherpe foto’s eruit proberen te pikken, maar soms vond ik het idee zo leuk dat ik ze toch heb gebruikt. Ik hoop dat het lukt om er door heen te kijken.

Liefs, Judith

0 Reacties

    Geef een reactie