Trend #4: Veel van hetzelfde

De laatste blog met inspiratie over trends. Deze week is het niet echt een trend die je nu veel ziet, maar er eigenlijk altijd wel is geweest. Misschien niet iets waar je snel voor zou gaan als je de keuze hebt in een bloemenwinkel, maar ik denk wel dat deze foto’s handig kunnen zijn voor inspiratie als je bijvoorbeeld een grote bos met dezelfde bloemen krijgt, op de markt een heel pak tulpen kunt kopen voor 5 euro of uit de pluktuin een hele bos dahlia’s kunt plukken.

Deze blogs waren er ook voor bedoeld om te laten zien welke vazen handig zijn voor welke bloemen. Als je een grote, brede vaas thuis hebt zul je het vast met me eens zijn dat het best lastig is om deze mooi vol te krijgen. Ik heb veel voorbeelden van grote vazen die vol zitten met maar 1 soort bloemen. Het zal vast niet vaak voorkomen dat je een grote bos van dezelfde bloemen hebt, maar als het gebeurt zul je nu weten hoe je ze het mooist neer kunt zetten op je tafel!

Ranonkels

veel-van-hetzelfde1

Om te beginnen ranonkels, die zijn altijd leuk! Vrolijke bloemetjes in alle denkbare kleuren. Omdat ze eigenlijk altijd per 10 te krijgen zijn heb je al meteen een bosje. Koop je er meerdere staan ze heel leuk bij elkaar in een grote vaas. Als je gemengde bosjes neemt of drie verschillende kleuren wordt het nog vrolijker. Wit met roze gecombineerd in een vaas, zoals op de foto van Nordic Leaves staat lekker fris. (Andere foto’s van Divaani & Huseby Living)

Lathyrus & Lupines

veel-van-hetzelfde2

Een grote vaas van A Gentlewoman, vol met de heerlijk ruikende Lathyrus. Jammer dat deze vaak wat prijzig zijn per bosje, want zo’n vaas staat geweldig op tafel. En dan er de hele dag boven hangen met je neus 😉

Rechts bij Suvi sur le vif zie je een vaas vol met Lupines. Deze bloemen kun je gewoon in de tuin zaaien zodat je in de zomer een heel veld vol hebt met deze pluimen. Ze staan dan al heel mooi in je tuin te bloeien, maar zo in de vaas op tafel staan ze wel heel geweldig! Net een pot vol vuurpijlen. Tof op tafel voor als je een feestje hebt!

Bloesemtakken

veel-van-hetzelfde3

Zoals je al eerder had gelezen stonden bloesemtakken heel mooi in een bolvaas, maar als een grote bos is het effect nog veel sterker. Links heeft Vintagepiken een zinken emmer gevuld met roze bloesem. Deze is vaak wat duurder dan de kersenbloesem. De kersenbloesem is, vooral als je hem wat later in het seizoen koopt, een stuk goedkoper en kun je vaak meerdere bosjes voor een grijpstuiver kopen.
Rechts heeft Lisanne v/d Klift deze witte bloesem in een hoge accubak gezet. Wat weer erg leuk is voor de aankomende Paas-periode zijn de papieren eieren die ze er in heeft gehangen. Bij verschillende winkels te koop, maar natuurlijk ook leuk om zelf te maken. Wil je het nog meer Pasen hebben kun je de kersenbloesemtakken vervangen voor kronkeltakken. Nu in steeds meer bloemenwinkels/tuincentra te krijgen. Wacht niet te lang, want dan zijn de mooie takken weer weg. Deze kun je in het water zetten, maar kunnen ook goed droog in een vaas.

Hyacinten & Sneeuwballen

veel-van-hetzelfde4

Bloemen zoals bovenstaande Hyacinten en sneeuwballen zijn nu volop te krijgen. Ze staan beide erg mooi in een boeket of los in een vaasje, maar ook een grote bos kan erg mooi zijn. De hyacinten van Minty House Blog staan in een zinken bak wat het geheel lekker stoer maakt. De sneeuwballen zou je misschien helemaal niet zo snel met meerdere in een vaas zetten zoals Bildschoenes op het plaatje rechts heeft gedaan, maar toch vind ik het erg fris staan. Dus heb jij deze plant buiten staan en zit hij vol met groene bollen? Dan zal het vast niet opvallen als je er een paar tussenuit knipt en mooi binnen neerzet! Knip ze dan bij voorkeur ‘s morgens af, snijd ze schuin af en zet ze in lauwwarm water (met een beetje chrysal) om het slap hangen zoveel mogelijk tegen te gaan. En dan kun je er zowel buiten als binnen van genieten.

Tulpen

veel-van-hetzelfde5

Bloemen waar je nu natuurlijk niet omheen kunt zijn tulpen! Ook bij uitstek bloemen die je met veel tegelijk kunt kopen. Vooral op de markt worden ze per pak (vijf bosjes) aangeboden voor een leuk prijsje. Ookal zou je het misschien niet zo snel uitkiezen, het staat toch heel vrolijk als je ze allemaal bij elkaar in een grote vaas zet. Bijvoorbeeld zoals hierboven. In een emmer bij Vibeke Design met takjes ertussen of zoals rechts bij Digsdigs in een draadmand met een vaas erin gezet. Dit zijn dan de gemengde tulpen wat meteen een vrolijk geheel geeft, maar dit kan natuurlijk ook in een andere kleur.

Delphiniums & Helleborus

veel-van-hetzelfde6

Twee wat rustigere voorbeelden. Bij de eerste foto van Lisanne v/d Klift krijg ik meteen een zomers gevoel. Een hele vaas vol Delphiniums! Niet alleen leuk op je eettafel, maar zoals Lisanne hier heeft gedaan, gewoon boven op een kast tegen de muur. Het tweede voorbeeld heb ik zelf gemaakt met de Helleborus van mijn oom. Hij kweekt de snijvariant, maar als je ze in de tuin hebt staan kun je er daar ook een paar takjes van knippen. Ze staan dan wel iets minder lang, maar dan heb je er wel binnen en buiten plezier van.

Amaryllis

veel-van-hetzelfde7

Als je een lange smalle glazen vaas hebt kun je die mooi vullen met meerdere amaryllissen. Als de bloemen er precies bovenuit komen zoals hierboven bij de foto van Cherry Blossom kunnen ze ook nog mooi open komen. Het lastige bij amaryllissen is dat als je een te lage vaas gebruikt ze snel knappen omdat de top zo zwaar wordt als hij open gaat, maar dat probleem is opgelost bij deze vaas. Lelies staan ook erg mooi in zo’n hoge vaas, of gladiolen.

De foto ernaast van Dream Fierce lijkt meer op een bloemenwinkel, maar ik vind het wel een mooi plaatje. Grote vazen vol met bloemen.

Hyacint & Dahlia

veel-van-hetzelfde8

Hyacinten zijn prachtige voorjaarsbloemen. Ik vind ze ook nog eens lekker ruiken, maar daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Hier hebben ze de bosjes bij elkaar gebonden, maar wel allemaal in 1 vaas gezet. Wat wel een leuk effect geeft.

En wederom een foto van Lisanne. De dahlia is een perfecte bloem om een grote vaas van te hebben. In het najaar zijn ze te krijgen en vaak helemaal niet duur. Vooral in pluktuinen kun je ze bij bosjes plukken voor erg weinig. Het leuke is dat je ze in alle soorten en maten hebt. Grote bloem, klein, rond en in alle kleuren. En ze staan geweldig bij elkaar. Maaaar… die bloemen willen we voorlopig nog even niet zien 😉 Eerst alle voorjaars- en zomerbloemen!!

Dat was ‘m!

Onwijs bedankt voor het lezen van deze en de drie voorgaande blogs! Het was heel wat werk om alle mooie plaatjes bij elkaar te krijgen en er dan ook nog een leuk verhaaltje bij te vertellen, maar wat was het leuk om te doen!

En wat betreft het huis, de reden dat ik dit ben gaan doen, was omdat we het huis aan het verbouwen waren en ik dus een poosje geen bloemen in huis zou hebben en dus geen blog materiaal. Het huis gaat dus lekker! De muren zijn gesctuct en geverfd. We wisten wel toen we hier aan begonnen dat je meerdere dingen moet veranderen, maar dat het bijna alles was wat ineens lelijk leek hadden we niet verwacht. Stopcontacten, verwarmingsbuizen, deuren, kozijnen, alles was ineens vaal en crème. Maar nu gelukkig niet meer. Er is al van alles weer opgehangen en de rest is lekker fris wit. Behalve de kozijnen, die zijn zwart geworden. Ik vond het best spannend, het is zo’n bepalende kleur. Van tevoren heb ik avonden op Pinterest gekeken naar alle zwarte kozijnen die ik maar kon vinden, maar vond er eigenlijk geen één lelijk, dus hebben we het maar gewoon gedaan. En het staat heel stoer.

Volgende week komen de plinten en dan is het bijna af. Jullie gaan het allemaal wel weer zien op IG, want ik ga vanaf morgen weer gewoon bloemen halen en doen alsof het huis al helemaal af is.

Bedankt voor alle lieve reacties hier en op IG en liefs!

0 Reacties

    Geef een reactie