Hobbyen met lentebloemen

Sinds ik gestopt ben met werken sta ik niet meer drie dagen per week met mijn neus tussen de bloemen. Thuis gelukkig wel, maar niet in de winkel. Niet om boeketten te maken en klanten blij te maken. Het gekke is dat ik het werk op zich niet mis, maar de bloemen… ja, die toch wel.

hobbyen1

Elke dag nieuwe, verse bloemen zien. De mooiste soorten en gekke exemplaren die er soms tussen kunnen zitten. Ranonkels met twee koppen, of een onwijs groot uitgevallen uienbol, die we allemaal nog nooit zo groot hadden gezien. Een toevallig prachtige combinatie van kleuren die zo perfect bij elkaar passen, een boeket die veel mooier uitvalt dan je had bedacht. Dat is waarom ik echt het beroep had/heb wat bij mij past. Ik word er zo ontzettend blij van! Omdat ik dat dus gewoonweg niet kan missen ga ik dus nog met alle liefde naar de bloemenwinkel waar ik werkte.

Zo rijd ik dus regelmatig naar Van Delft in Zeist op en neer om de mooiste bloemencombinaties uit te zoeken en zo dus volledig mijn hart op te kunnen halen. Als ik dan binnenkom kan ik altijd lastig kiezen en ga ik altijd met teveel weg. (Kan dat eigenlijk, teveel bloemen?) Even gezellig kletsen en dan met pak bloemen en een gelukkig hart weer op huis aan.

Ik koester ze, vele malen meer dan toen het nog een vanzelfsprekendheid was dat we weekendbloemen kregen aan het eind van de zaterdag. Ze gaan meteen in schoon emmertje, alvast per stuk en netjes afgeknipt. Dan ga ik bedenken wat ik er mee ga doen en zo krijgen ze een plekje. Het kwam nog wel eens voor dat, toen ik nog werkte, ze pas een of twee dagen later in een vaas werden gezet, omdat ik er gewoon geen tijd voor had. Die tijd heb ik nu gelukkig meer, omdat ik nu simpelweg elke dag thuis ben.

Sommige dingen van het bloemistenvak mis ik dus, maar het hobbyen met bloemen doe ik nu in plaats van op het werk lekker thuis. En waar er soms op het werk geen tijd voor was, is dat nu wel weer een voordeel dat ik thuis alle tijd voor kan uittrekken. Alles net zo lang uit elkaar halen tot het naar mijn zin is. Heerlijk 🙂

Deze week was ik weer in Zeist en ze hadden weer echt prachtige bloemen! Allerlei pastelkleuren, waar ik sowieso wel warm voor loop. Papavers, en die dan weer in het pastel. Ja dus, ik ging weer blij naar huis!

Thuis heb ik ze eerst in een mooi rijtje gelegd, omdat ik de overgang zo ontzettend mooi vond. (En alles voor de foto ;)) En daarna een soort van bruidsboeketten gemaakt, omdat ik dat gewoon heel leuk vind om te doen. Van elke heb ik foto’s gemaakt en gelukkig heb ik een blog, dus kan ik ze delen. Zodat ik hoop dat er nog meer mensen van kunnen genieten.

De bruidsboeketten zijn weer uit elkaar en nu staan alle bloemen in vaasjes op de tafel en kan ik er de hele week weer heerlijk van genieten! Het schijnt ook nog een super weer te worden, dus vrolijker dan dat alles kan niet.

Geniet allemaal van de week en liefs!

2 Reacties

  • Fleur 12 april 11:42

    Jeeeeetje Judith! De een nog mooier en spannender gecombineerd dan de ander! Je bent echt een inspiratiebron voor mij. Wow!

    • Judith Slagter 12 april 18:51

      Wat een mooi compliment Fleur! Echt heeel erg leuk om te horen! Super lief, dank je!

Geef een reactie