Frame van clematis-takken

Een tijdje geleden wilde ik een boeket maken voor een vriendin. Ik kocht franse tulpen, sneeuwballen en cornus takken en wilde daar een boeket van maken in een vaas. De vaas had ik al eerder gekocht. Toen ik de bloemen erin zetten viel ze allemaal naar de rand en het zag er echt niet uit. De vaas was dus te breed aan de bovenkant voor deze smalle bloemen. Er zaten geen bloemen tussen waar ik de andere houvast aan kon geven.

Oh wat irritant! Ik werd er een beetje sacherijnig van.. Wil je iets maken, heb je alles, wil het totaal niet lukken. Ik hoop eigenlijk dat het jullie niet bekend voor komt 😉

Maar ja, wat dan.. hoe ging ik dat oplossen. Ik heb in de schuur gezocht voor een betere vaas, maar die had ik niet. Meer bloemen erbij halen kon ook niet meer. Er bloeide geen bloemen in de tuin waar ik iets aan had, dus ik kon niet zoveel.

Toen bedacht ik dat ik een soort van frame nodig had. Iets waar ik de bloemen tussen kon steken en ze dus op hun plekje in het midden bleven. Eerst dacht ik aan takken, maar die paste niet echt bij de fijne bloemen. Toen liep ik in de tuin en zag de nog kale clematis takken aan de schutting en bedacht dat die het perfecte frame konden zijn.

Heb een stuk aan het eind van de schutting afgeknipt en gefrummeld tot ik een rondje had. Dit stopte ik voor een stukje in de vaas zodat het bleef zitten.
Nu kon ik de bloemen tussen de takken steken. Alles bleef perfect op de plek waar ik ze wilde. En het vulde ook nog mooi op, nu de tulpen nog in de knop waren. Yes, was het toch nog gelukt!
Mijn vriendin was er gelukkig ook blij mee, dus dat was het allerbelangrijkste. Maar zelf was ik ook blij dat het was gelukt. Ik kom er toch vaak achter dat als je even zoekt je eigenlijk best veel meer hebt en kunt als je even creatief “moet” zijn. En soms pakt het dan nog wel leuker uit dan je eerst in je hoofd hebt.

Een frame kan natuurlijk op veel meer manieren. Op pinterest zag ik dat iemand allemaal plakbandjes op een schaaltje hadden geplakt, (als een soort boter-kaas- en eieren figuurtje) wat ik ook een handige vond, ook omdat je die niet ziet. Ook kun je kleine takjes op de rand van de vaas leggen en daar je bloemen tussen steken, of stukjes stronk. Maar als je een wat bredere bloem tussen je bloem hebt zitten kan die natuurlijk ook goed dienst doen als de “klemzetter”. Een distel, lelie, gipskruid of gewoon een grotere tak blad, zoals hedera.

Misschien is dit niet de inspiratie die je morgen meteen gaat gebruiken, maar als je het een keertje nodig hebt hoop ik dat je er aan denkt en er toch iets aan hebt!

4 Reacties

 • Elze Bosch 22 april 09:46

  Ontzettend mooi! Goed idee ook, ik ga het zeker onthouden!

  • Judith Slagter 28 april 10:02

   Wat lief Elze, dank je wel! Ik hoop dat je er iets aan gaat hebben, dat hoop ik te bereiken met zo'n blog, dus een mooi compliment! X

 • Trudi Buter 28 april 07:29

  Ik heb net je blog ontdekt via Bert Slagter. En hoe jij Marrit inspireerde. Mooi!
  Leuk om mee te mogen kijken!
  Succes!
  Trudi Buter

  • Judith Slagter 28 april 10:06

   Bedankt Trudi! Wat leuk dat je het via Bert hebt ontdekt. Was inderdaad heel leuk hoe het liep tussen mij en Marrit, ik ben al een poos fan van haar blog en "kende" haar alleen via Instagram, en dat ik dan toch haar bruidsboeket mocht maken was echt een leuke verrassing! En helemaal leuk natuurlijk als het zo goed uitpakt! Groetjes, Judith

Geef een reactie