Een boeket voor moederEen boeket voor moederdag is natuurlijk altijd een goed idee! Wie houdt er nu niet van bloemen?

Mensen denken soms dat bloemisten het vreemd vinden als je je eigen vaas mee neemt, maar dit is echt niet het geval! Het is niet gek als je je eigen vaas mee neemt, of als je nog voor moederdag bij je moeder thuis komt, kun je er ook even een uit haar kast “lenen”. Je kunt dan vragen of de bloemist deze voor je wil opmaken. Dat scheelt ten eerste geld voor de eventuele vaas die je anders zou kopen en het is ook heel handig voor moeders, want ze kan het zo weg zetten, zonder afknip-gedoe en bloemen die te lang geen water hebben gehad.

Als je het lastig vindt om ter plekke te verzinnen welke bloemen mooi matchen in een boeket en je hebt wel ergens een mooi plaatje gezien kun je die natuurlijk ook altijd aan je bloemist laten zien. Waarschijnlijk hebben ze niet alle bloemen die er op het plaatje staan, maar het is wel meteen duidelijk welk idee je zoekt. Bont, pastel, rustig, druk. Of zoals hierboven, allemaal losse bloemen in verschillende hoogtes.
Houdt er rekening mee dat als je een langer boeket wil dat dan een wat hogere, smallere vaas lekkerder is om te schikken. Eventueel kun je op mijn eerdere blog kijken, waar nog veel meer boeket en vaas ideeën staan. Wellicht kun je daar nog meer inspiratie uithalen om je moeder te verrassen. Heel veel plezier met uitkiezen en geven!

In het boeket zitten de volgende bloemen. Midden: oranje papavers, witte kamille, gele fresia, oranje ranonkel, paars/roze roos, roze ranonkel, paarse scilla, roze pioen, roze anjer, beregrassen. Achteraan: paarse statice, anthurium. Vooraan: groene helleborus.

1 Reactie

  • Suzanne Brummel 6 mei 15:33

    Leuk weer! Handig inderdaad om te weten:)

Geef een reactie