Pastel & grijs

Qua bloemen heb ik niet echt een voorkeur voor kleuren en stylen (een aantal kleurencombinaties daargelaten). Ik hou van stoere boeketten, maar ook absoluut van fragiele, tere bloemetjes. Van fel, maar ook zeker van pastel. Het ligt aan mijn bui en het weer/jaargetijde. Nu de zon vaker te zien is, kies ik steeds meer voor pastel.

Dat laatste zie je hierboven. De combinatie roze-oranje vind ik al erg leuk, maar nog leuker als ze allebei zacht zijn. Met een grijze vaas erbij wordt het nog mooier. Ideale bloemen hiervoor zijn lathyrus, gloriosa, vergeet-me-nietje en viooltjes.
De viooltjes had ik er eigenlijk even tussen gezet voor het plaatje, maar bleef uiteindelijk nog best wat dagen mooi. Dat had ik niet verwacht. Als je ze buiten hebt, kun je ze dus erg leuk plukken en in een vaasje zetten!

Ook de Digitalis, die in het voorste roze vaasje zit, is een tuinplant. Een meerderjarige plant die er in veel verschillende kleuren te krijgen is. Extra leuk dus om te plukken en binnen in een vaasje te zetten. Hij is wel giftig, dus kijk uit met kleine kinderen.

Bloemen die in de vaasjes zitten (van links naar rechts): tulp, glorioso, lathyrus, anjer, vergeet-me-nietje, viooltje, digitalis (vingerhoedskruid), lathyrus, viooltje, tulp, ranonkel. De grijze vaas is van Studio Nienke v/d Pol. Handgemaakt van porselein in haar studio in Amerongen. Waar ze trouwens nog veel meer vaasjes verkoopt, in nog veel meer mooie kleuren.

0 Reacties

    Geef een reactie