Pluktuin ‘Hoeve Ravenstein’ in Baarn

Het concept “pluktuinen” vind ik echt geweldig. Je gaat naar een tuin toe, je krijgt een schaartje en een mandje en je kunt jezelf te buiten gaan aan alle bloemen en kruiden die er staan. Aan het eind worden je knipsels gewogen of geteld en je bent meestal maar ‘een appel en een ei’ kwijt. Dat laatste is leuk, maar het zoeken en knippen van de leukste en mooiste bloemen is toch echt het allerleukst! Dat heerlijke struinen, alsof de hele tuin van jezelf is, is echt lekker.

Bij ons in de buurt zit een kleine pluktuin vol met dahlia’s. Zo’n tuin vind ik al ontzettend leuk, maar er zijn ook pluktuinen waar je echt alle mogelijke tuinbloemen kunt knippen. Daarvoor moet ik dus iets verder gaan.

Nu kwam ik via instagram een foto tegen van iemand die hele mooie lathyrussen had geplukt in de tuin van Hoeve Ravenstein in Baarn en me aanraadde er naartoe te gaan. Ik ben gek op deze bloemen en Baarn is goed te doen vanaf hier, dus ik heb het meteen opgezocht. En… ik had mazzel, want afgelopen weekend hadden ze daar een Lathyrus-festival. De hoeve heeft namelijk de eerste plaats gewonnen op de Nationale Lathyrus Tentoonstelling. Met dank aan Tuinman Henk, die ook de tuin verzorgt van Paleis Soestdijk, die ze zo mooi laat bloeien. Op vrijdag is mijn oudste zoon vrij van school, en op internet werd al gezegd dat het ook leuk is voor kinderen, dus we stapten in de auto en gingen op weg naar Baarn.

Er was niets teveel gezegd. Wat een heerlijke plek! Een prachtige boerderijwinkel waar echt heel erg veel (biologische) spullen te koop zijn. Er staan lange banken onder de bomen waar je koffie, thee of een sapje kunt drinken. Met lekkere zelfgemaakte koek erbij. Of, iets minder gezond, een verkoelend ijsje.
Je kunt er kijken in de koeienstal, er lopen ezels, geitjes en konijnen. Er staan speelgoedtractors en er is gewoon heel veel ruimte om lekker te schooieren. Dat is voor kinderen genoeg om een tijdje zoet te zijn.

Er waren nog best veel lathyrussen om te plukken, maar er waren ook nog erg veel bloemen die nog moesten komen. Enkele dahlia’s bloeiden al, maar ik ga er zeker nog eens terug als we verder in de vakantie zijn, voor nog meer keuze.
Ook groeien er veel kruiden en groenten, zoals bieslook, venkel, verschillende bonen en sla.

Als je in de buurt woont en van bloemen houdt is dit echt een leuk uitje om in de zomervakantie te doen, met of zonder kinderen.

Ben je geweest? Laat je het dan even weten?

Klik hier voor de website van Hoeve Ravenstein, voor openingstijden en meer informatie.

1 Reactie

Geef een reactie