Een fijne herfstcombinatie

De kleuren die je het meest ziet in de herfst zijn toch wel rood en oranje. Mooi hoe dat ook samen gaat met ons seizoen. Het word kouder buiten, maar de tinten worden warmer. De bladeren worden oranje en rood, en ook de rozenbottels kleuren van groen naar oranje.

fijne-herfstcombinatie1

Nu heb ik in huis eigenlijk niet zo heel erg veel met deze najaarskleuren, daar ben ik meer van de koelere kleuren, zoals blauw en groen. Niet dat ik het niet mooi vind, want in een gemengd boeket gebruik ik wel vaker oranje, maar dan meer in de combinatie met roze en niet zo zeer met rood. Ook vind ik de lange rozenbottels van nu heel tof!
Toch zocht ik een “nieuwe” herfstcombinatie. Geen standaard bessenboeket, maar iets heel anders.

Ik zocht tussen mijn pinterest foto’s en zag daar een mooi plaatje in het zacht paars gecombineerd met wat donkerpaars en rood. Wauw! Dit was dus wat ik zocht. Een super mooie combi met een warme uitstraling. Perfect voor een herfstboeket!

fijne-herfstcombinatie2

Met deze kleuren in mijn hoofd reed ik weer naar de Steynlaan (Zeist) en zocht puur op deze kleuren. Ik ben zelf niet heeeel erg dol op orchideeën, maar toen ik deze donkerrode Cymbidium zag moést ik die mee nemen.

De prachtige zwart-rode oosterse karmozijn bes vond ik in een steeg, waar ik toevallig doorheen fietste. Vooral het donkere van deze bes tegenover het zachte van de delphinium vind ik echt super mooi!

De groene hortensia, paarse lathyrus en verbena komen uit onze eigen tuin. Alle bloemen samen maken het echt tot een herfst boeket in een heel andere, verrassende kleur.

De bloemen die ik gebruikte zijn: Oosterse karmozijnbes, lathyrus, uienbol, delphinium, dille, cymbidium, anemoon, roos, verbena, spirea en hortensia.

Heb jij een mooie, bijzondere herfst combinatie thuis? Of ben je juist helemaal gek van de oranje en rode tinten? Dat vind ik echt leuk om te zien en te weten, dus stuur me een (privé)berichtje of tag me in jouw foto!
Ik vind het natuurlijk leuk om dit blog te maken, maar het allerleukste vind ik jullie aan nieuwe ideeën helpen en inspireren!

0 Reacties

    Geef een reactie