Urban Jungle: Plants & Flowers

Mijn eerste blog als Urban Jungle blogger. Een initiatief van Igor en Judith van de gelijknamige website. Ze bedenken maandelijks een thema, maar altijd in het kader van “groen in huis”, en daar kun je dan aan meedoen door een blog te schrijven met dit thema als hoofdlijn.
Ik had het weleens langs zien komen, maar wist nooit precies wat het nou inhield. Vorige week zei Vanessa Barendregt dat het thema van de maand oktober Plants & Flowers zou zijn, en dat het wellicht iets voor mij is om ook mee te doen. Áls er een thema voor mij gemaakt zou zijn, is het deze, dus ik ga het gewoon proberen.

urban-jungle-plants-flowers1

Buiten dat ik planten gewoon heel mooi vind is groen sowieso wel mijn lievelingskleur. In alle tinten eigenlijk. Onze salontafel is een stoere legerkist is het legergroen. Daar staat soms een boeket op, of wat losse vaasjes met bloemen, maar meestal een combinatie van bloemen en planten.

Omdat we over de salontafel heen tv willen kunnen kijken, houd ik het hier wat lager en heb ik door de jaren heen best wel wat kleine plantjes verzameld. Die wissel ik af tussen allerlei plekken door de hele woonkamer en keuken.
Ook in de vensterbank staan veel planten. Daar staat ook mijn grote trots, de kamerlinde! Die heb ik al meer dan een jaar, en hij was al best groot toen ik hem kocht, maar nu helemaal. Omdat hij heel erg veel van licht houdt staat hij eigenlijk altijd voor het raam. Mede daardoor doet hij het denk ik erg goed.

urban-jungle-plants-flowers2

Ik ging van de week weer naar de dahlia-pluktuin hier een dorpje verderop en “plukte” dahlia’s in de mooiste herfstkleuren, maar ook 1 witte. Die viel zo op. Ook al past hij eigenlijk niet helemaal tussen de bos, toch moest ik hem meenemen. Ik snap echt niet hoe zo’n klein steeltje zo’n grote bloem kan dragen. En dan al die blaadjes, zo perfect.
Al eerder had ik deze zwarte bessen in huis, en samen vind ik ze heel mooi!

urban-jungle-plants-flowers3

Dat hangplanten weer helemaal terug zijn weten we wel. Volgens mij is er niemand die niet van zijn moeder of oma heeft gehoord: “die hadden wij vroeger ook”. Toen ik ze voor het eerst zag, vond ik ze ook zo stoffig ogen… Daar ging ik echt niet aan meedoen! Uhh.. niet helemaal gelukt, er hangen er drie in huis.
Blijf toch fascinerend hoe dat gaat met trends. Nu nog gaan stekken en dan is de cirkel helemaal rond!

urban-jungle-plants-flowers4

urban-jungle-plants-flowers5

Misschien is het nog handig voor je om te weten welke planten er op de foto’s staan. De hangplant is een Trichosporum (schaamrood), de groene in het witte schaaltje is de bekende Pilea, in de groengrijze pot een potloodplant en in de lichtgroene pot staat een Peperomia. In het grijze potje staat een rotsplantje. De lange in de grote, grijze emmer is een Kamerlinde. De witte bloem is een dahlia, de zwarte bes is een Ligustrum (liguster).

4 Reacties

 • Trudi Buter 12 oktober 22:13

  Ik heb al meerdere keren gekeken en genoten.
  Vraagje ik heb een mooie rood koperen kan die nog van mijn moeder is geweest. Ik aanmerking dat koper weer in de mode is, heb ik advies nodig over wat ik erin kan zetten.

  • Judith Slagter 19 oktober 10:49

   Leuk om te horen Trudi! En koper zie je inderdaad weer veel terug! Ik ga je even benaderen via Facebook, daarbij is het makkelijk om een foto te sturen, zodat ik beter kan kijken waar de kan geschikt voor is. Groetjes, Judith

 • Elvira Visser 18 oktober 15:16

  Heerlijk he al dat groen in huis. Ik moet ook maar eens mee gaan doen. Mooie eerste UJB blog post!

  • Judith Slagter 19 oktober 10:52

   Ja, echt heerlijk! En ze staan overal leuk, dus ik kan er heerlijk mee schuiven en stylen. Mijn volgende blog gaat over mijn nieuwe plankjes, en daar staan ze ook heel leuk op :) Erg leuk dat je het hebt gelezen en lief dat je een reactie achterlaat. X

Geef een reactie