Herfstig boeket

Een herfstig boeket; mooie volle, donkere kleuren die je nu veel ziet, gecombineerd met wat lichtere kleuren. Nog wat bessen erbij en je bent er al! Als tegenhanger voor de donkere bloemen, deed ik er ook wat lichtere kleuren tussen. De zomerse delphinium in een zachtpaars kleurtje staat prachtig bij deze nazomerse bos.

Een roos vind ik vaak onmisbaar in een boeket, ze voegen zoveel toe. Qua kleur, maar ook is het een échte bloem. Er gebeurt iets, ze komen uit en spreken, vind ik, bijvoorbeeld veel meer dan een gewone gerbera. Ik zag deze “engelse roos” in een lichte kleur en was meteen verkocht, wat een plaatje!! Roze aan de buitenkant en in het hart zacht oranje. Wat dan weer mooi terugkomt bij de rozenbottel. Deze keer een wat grotere bottel, die zwierig uit de vaas hangt.

Over zwierig gesproken; die hang-amaranthus! Wat een prachtige! Ten eerste de kleur, wat is het precies? Donkerroze, rood, paars? En dan de lengte, zo mooi lang. Ze zijn er ook staand, maar een hangende variant is wat houdbaarheid betreft een stuk makkelijker. Hij is best sterk, zodat we er lang van kunnen genieten. En ook hoeven we ons er niks van aan te trekken als deze bloem er eigenlijk geen zin meer in heeft en gaat hangen. Dat is juist zijn charme!
Ook in een grote bolvaas is deze bloem erg tof. En zoals je ziet gaat hij samen met andere bloemen in een boeket ook heel goed.

De bloemen die erin zitten zijn: hangamaranthus, rozenbottel, roos, hortensia, delphinium, spirea, lathyrusrank, freesia, clematis.

0 Reacties

    Geef een reactie