Urban Jungle: Plantshelfie

Mijn tweede Urban Jungle Blog, en deze keer over de #plantshelfie. Even een kleine uitleg: een shelf is een plankje aan de muur, en een plantshelfie dus eentje waar je iets van planten of groen op hebt gebruikt. Weer zo’n lekker thema vind ik.

En het toeval wil dat ik deze blogpost al had staan voor een poosje terug, maar toen kwam dit thema voor november binnen en heb ik hem iets uitgesteld.

urban-jungle1

urban-jungle2

Sinds het stucen van de muren zijn alle muren wit. Super fris natuurlijk, maar ik vond het wel heel kil en saai. We wilden daarom graag iets anders op twee aansluitende muurtjes in onze woonkamer. Gingen we verven, of kozen we toch voor een behangetje? We hebben er best even over nagedacht en rondgekeken tot we iets vonden dat we allebei mooi vonden.

Dit behang van VT Wonen vonden we meteen heel tof. Maar ja, om nou gelijk het eerste dat je tegenkomt te kopen is ook weer zo wat. Dus dan zoek je verder of er nog iets mooiers langs komt. Maar je raadt het al: we bleven deze het allerleukst vinden en dus ging hij het winkelmandje in.

urban-jungle3

Toen kwam ik op Pinterest een plaatje tegen van een café waar ze van boven tot beneden allemaal planken hadden opgehangen, met op de planken verschillende (hang)plantjes en potjes. Op dat plaatje was ik dus meteen verliefd en dat wilde ik ook.
Nu snap ik wel dat wij geen café hebben met vier meter hoge plafonds, dus helemaal vol zit het hier niet. Maar wel een aantal, met het effect dat ik heel graag wilde. Vooral het plankje dat het hoekje om gaat doet ‘t hem. Ook omdat ik ze zelf verstek heb gezaagd (wow!).

urban-jungle4

Gewoon een gloednieuw muurtje mét zelfgemaakte plantshelfies! Ik ben er blij mee! Wat kan je toch lang doen over een “kleine” verbouwing. En het daarna weer vanaf nul opbouwen en iets nieuws creëren. Iets wat dus anders is dan eerst, maar wel bij je past. En omdat er ook twee kleine jongens leven hier, moet het ook praktisch zijn. Dat kan ik echt niet in een keer, en gaat dus in stukjes. Maar dit stukje is nu af, wat een fijn gevoel!

urban-jungle5

Laatst was ik jarig, en ik had het klokje van Elke v/d Berg al eens langs zien komen zo hier en daar. Bijvoorbeeld de poederroze bij PRCHTG. Normaal ben ik nooit zo gek op klokken en ik kijk daarom altijd in huis gewoon op het digitale ovenklokje. Tot ik deze zag. Klokken kunnen dus wél mooi zijn! Het was me te duur om zo maar te kopen, dus heb ik netjes gewacht en het op mijn verlanglijstje gezet.

En yes! Ik heb dus dit klokje gekregen! Ik koos voor de kleur waar ik altijd als eerste op val: groen! Ik weet zeker dat ik deze kleur altijd mooi blijf vinden, en hij past ook heel mooi bij mijn andere spullen, dat heb ik al gezien.
Nu alleen nog even ophangen, maar kon het toch niet laten hem voor de foto al even mee te stylen 🙂

PS: omdat ik dus eerder was met het schrijven van deze post hangt inmiddels het klokje dus wel degelijk en ook is de boel daarbij natuurlijk weer veranderd. De foto’s daarvan zal ik de volgende keer delen! Wow, wat een cliffhanger 😉

De zwarte bes in de vaasjes is een Ligustrum (liguster) en het vetplantje is een erwtenplantje.

4 Reacties

 • Jessica 5 november 19:52

  Wat super mooi! En dat plankje om de hoek: bravo!! Ik zie bij jou ook veel jaloersmakende potjes en vaasjes, zó fijn! En de klok is natuurlijk de bom...ik heb er zelfs twee! ;) Dikke kus, Jes

  • Judith Slagter 7 november 09:28

   Dank je wel!! Best knap he dat hoekje, ze wilde niet verstek zagen in de bouwmarkt, maar ik moest en zou het zo hebben. Dan maar zelf ;) Ben er zelf ook heel erg blij mee. En idd, krijg ook een steeds mooiere verzameling, maar voorlopig nog wel kwijlen bij die van jou hihi!

 • Judith | JOELIX.com 6 november 23:02

  Jaaa ik herken meteen "de foto" van Pinterest, volgens mij is het bij Sla in Amsterdam toch? Echt een gave plantshelfie geworden zo de hoek om, Judith! En leuk dat je weer mee doet! xx

  • Judith Slagter 7 november 09:31

   Nouuu idd!! Wauw dat heb je goed :)
   Vond je hem ook zo tof daar?
   Dank je wel! Vind het heel leuk om mee te doen, toevallig dat het nu samenkwam, maar ook erg leuk om een thema te doen die je zelf niet snel zou kiezen! Ben benieuwd naar de volgende ;) X

Geef een reactie