Boeket met een strikje erom

boeket-met-strikje1

Van de combi roze-geel kan ik geen genoeg krijgen, maar er staat nog veel meer mooi bij roze. Afgelopen vrijdag liep ik tegen deze prachtig grote ranonkels aan. Eigenlijk wil ik er nog niet aan, want het zijn echte voorjaarsbloemen en het liefst hou ik me een beetje aan bloemen van het seizoen. Maar deze zijn zo groot en de kleur is zo bijzonder dat ik ze echt niet kon weerstaan en ze onderdak bood.

boeket-met-strikje2

Daarbij had ik een zalm roze basis en zocht vanuit daar verder. Wit vond ik te rustig en ging dus weer naar roze en koos ook nog wat zacht oranje. Om niet een strak boeket te krijgen kocht ik een paar takjes eucalyptus en een gras. Dit maakt het boeket meteen stuk zwieriger en gezelliger. Ook door er wat bloemen uit te laten steken, zoals de roze nerine hier, maak je hem ook wat speelser.

boeket-met-strikje3

Een elastiekje om af te binden doe ik al een hele poos niet meer. Vaak gebruik ik niks en zet ik de bloemen los in de vaas, maar bij een boeketje als deze heb je toch iets nodig zodat alle bloemen op hun plek blijven zitten. Een elastiekje is zonde, het oogt zo goedkoop. In een glazen vaas is het een stuk leuker om een touwtje te gebruiken, of wat ik zelf nóg leuker vind is om een gekleurd (passend) lintje te gebruiken. Of twee over elkaar!

boeket-met-strikje4

De bloemen die ik deze gebruikte zijn in het zalm: de ranonkels en een roos. De (zacht-)oranje bloemen zijn safari, gloriosa, rozenbottel. In het roze zie je een roos, nerine, anjers. De groene opvulling is eucalyptus, gras en dille.

0 Reacties

    Geef een reactie