Ontwaakt

De afgelopen maand was ik even in winterslaap. Helaas niet in bed, maar op social media. Ik heb alle apps van mijn telefoon verwijderd en het even losgelaten. Geen blogs, geen foto’s bewerken, geen frustraties door het slechte licht, en heb me puur geconcentreerd op “thuis”.

Hierdoor bleek toch weer dat er écht veel tijd in gaat zitten. En laat dat net iets zijn dat ik chronisch tekort kom. Dus ik ga het iets meer doseren. Niet meer per sé elke week een blog. Of stressen en haasten omdat ik de bloemen vandaag móest halen. Nu probeer ik het puur te doen wanneer ik het red en tijd over heb.
Iets minder vaak dan jullie gewend waren, maar wel alleen als ik iets heb waar ik ook echt achter sta. Ik heb het ook echt gemist, dus heb absoluut weer zin om er tegenaan te gaan. Qua bloemenkeuze gaan we weer de goeie kant op. Straks de mooie voorjaarsbloemen en alle bollen die weer boven gaan komen. Ik kijk er nu al naar uit!

Van de week voor het eerst weer foto’s gemaakt van de bloemen die ik op tafel had staan. Een heerlijk fris januari- / winterboeket met een klein tintje zachtroze om het niet té steriel te maken voor hier in huis.

Met een aantal mooie magnolia-takken erin. Omdat ze de vaas goed vullen heb je helemaal niet veel bloeiende bloemen nodig om de vaas toch mooi vol te maken. Lekker stoer voor op tafel en goed voor je portemonnee!

Als je van bloeiende takken houd kun je je nu echt uitleven. Een aantal voorbeelden van bloesems die nu te krijgen zijn: de kersenbloesem, perzikbloesem en Japanse sierkwee, in allemaal mooie kleuren. Zoek je een speciaal soort, maar kun je ze niet vinden? Vraag dan aan jouw bloemist of hij ze voor je wil kopen of meenemen van de veiling. Vaak is dat geen enkele moeite en heb jij de bloesem die je graag wilt.

De bloemen die ik gebruikte op een rij: magnolia-takken, ranonkel, roos, kamille, sering, amaryllis, dianthus “green trick”.

0 Reacties

    Geef een reactie