Workshop Flower CrownsOp trouw-event Engaged 2016

Dit jaar mocht ik weer workshops geven op de leukste trouwbeurs van Nederland: Engaged. Deze editie leerde ik de meiden hoe je een flower crown kan maken. Van het begin tot het eind, stap voor stap. Voor je eigen bruiloft, of gewoon super leuk voor een festival of feestje.

De beurs werd weer gehouden in het Lijm & Cultuur gebouw in Delft. Een oude fabriek met een fantastische hoeveelheid ramen, waardoor het licht er echt super is.
De workshops worden gegeven in een eigen gebouw tegen over het beursgebouw. Een soort oude school met lokalen die niet met muren van elkaar gescheiden worden, maar door gigantische ramen. Echt, ik wil er wonen…

De bloemenworkshop, mijn lokaaltje dus ;), heeft zelfs een schuifdeur naar een kleiner zijstuk. En in dat stuk had ik dus dit weekend een eigen bloemenhoek. Hoe trots kun je zijn!

Uit deze bloemen mochten de meiden kiezen welke ze in hun krans wilden. Bont, pastel, fijntjes of lekker grof, het kon allemaal. Het is toch altijd spannend hoe het gaat uitpakken bij een eerste keer. Is het niet te moeilijk om in een uur te leren? Gaan ze het mooi vinden?

Nou, ik kan zeggen: ik was echt onder de indruk. Wat zijn er mooie kransen gemaakt. En natuurlijk werden ze trots op het hoofd van de maker geplaatst. Wat ik daarbij heel bijzonder vond was dat de krans ook écht paste bij de persoon die ‘m gemaakt heeft. Als je kiest wat je mooi vind, past het blijkbaar dus vaak echt bij wie je bent.
Een mooi compliment was dat veel meiden hem zo mooi vonden staan dat ze hem de middag hebben opgehouden en na de workshop dus met bloemenkrans in het haar over de beurs hebben gelopen. Goed geslaagd dus!

Een aantal meiden heb ik met hun krans op de foto gezet en ik mocht het resultaat delen, zodat jullie ook kunnen zien welke mooie kransen er zijn gemaakt.

Ook ik blijk op foto’s te zijn gezet. Deze bijvoorbeeld, die ik erg leuk vind. Druk bezig, mét schortje 🙂 De foto is gemaakt door Daantje van Bubbles & Bowties, dankjewel!

engaged-12

Wat een tof weekend was het! Ook met de andere standhouders was het een heel gezellig weekend, vol lol, lekker eten, genieten en dus hard werken tussendoor 😉
Nu bijkomen, nagenieten en af en toe even terug dromen door alle foto’s die steeds binnendruppelen. Lang leve social media!

1 Reactie

  • Workshop: Leer zelf een flowercrown maken – Judith Slagter 22 september 13:16

    […] Voor de derde keer mag ik een workshop geven op het toffe weddingevent Engaged. Vorige editie was ook ontzettend leuk en hebben we veel enthousiaste meiden gehad die echt met prachtige kransen op hun hoofd de deur uit gingen. (Benieuwd naar de crowns van de vorig keer? Hier kun je ziet hoe het er toen aan toe ging.) […]

Geef een reactie