Papaver-liefde

Hoe meer we richting de zomer gaan, hoe meer er te kiezen valt in de bloemenhoek. De bloesemtakken en tulpen lopen alweer op hun einde, maar daar krijgen we weer heel veel ander moois voor terug.
Omdat de bloemen die in onze bloemenwinkels staan vaak in kassen worden gekweekt, waar het warmer is, lopen ze voor op de bloemen buiten en uit de tuin. Dit zorgt er dus voor dat we al kunnen genieten van sommige vrolijke zomerbloemen in felle kleuren en pasteltinten.
Ook zie ik weer verschillende plukbloemen opkomen in de tuin. Ik kijk ze ongeveer de grond uit, want ik kan niet wachten om de heerlijkste plukboeketjes te maken.

JSNL - Papaverliefde2

Een favoriet van mij vind je nu ook volop: de papaver. In zoveel mooie kleuren en de prachtige fragiele blaadjes. Helaas staan ze vaak niet erg lang — al had ik er laatst een die meer dan twee weken heeft gestaan — maar de tijd dat ze er zijn staan ze echt wel te pronken op de tafel. Eerst in de knop vind ik ze al leuk als groen bolletje, maar als ze open komen zijn ze helemaal betoverend.

Ze hoeven wat mij betreft niet in een vaas met alleen maar papavers, en vind het juist leuk om ze te mengen met andere bloemen in dezelfde kleur tinten. Zoals hierboven, gecombineerd met een witte rank jasmijn, oranje ranonkels en nutan, en gele mimosa.
Verpakt in mooi kraakpapier, bijpassend lintje eraan en als ik daar dan niet iemand blij mee kan maken, dan zet ik het zelf érg graag in de vaas 😉

Een tip die ik laatst hoorde was er eentje die ik nog niet kende. De papavers worden voorbehandeld waardoor ze het beter doen op de vaas. Dit kun je zien aan de onderkant van de stelen, als een soort van kaarsvet. Dit is belangrijk voor de papaver om mooi open te komen, dus laat dit stukje aan de steel zitten!
Als ze al open zijn mag het eraf, maar zitten ze nog in knop hebben ze dit stukje steel nodig om op de vaas open te kunnen komen. Een fijne tip dus, aangezien ik wel eens hoor dat ze niet goed open komen en dat is natuurlijk zonde!

6 Reacties

 • Paulien 16 mei 22:00

  Tof Juud!!! Ziet er prachtig uit!! 😘

  • Judith Slagter 23 mei 21:40

   Dank je Paul! Super lief van je, ik ga het ook even aan de maker doorgeven ;) X

 • Maret 17 mei 07:48

  Wat een prachtige site Judith!! Heel veel succes ermee. Liefs xx

  • Judith Slagter 23 mei 21:42

   Dank je wel Maret! Leuk om te horen en dat u hem heeft bekeken! Peter heeft hem gemaakt, ben er echt heel erg blij mee. Liefs

 • Krista Vos 23 mei 12:34

  Wauw Judith wat een leuke site!

  • Judith Slagter 23 mei 21:49

   Heey!! Wat leuk dat je hem hebt gevonden. Thanks voor het lieve compliment, echt tof! :) Liefs

Geef een reactie