Vaasjes-addict

Net als vele anderen kan ik niet stoppen met vaasjes kopen. Groot of klein, smal of breed, hoog of laag, glas of steen of keramiek. Die laatste heb ik dan het liefst in een vrolijk snoepkleurtje. Omdat mijn portemonnee het niet toelaat om deze verzameling alleen te laten bestaan uit Lenneke’s, Nienke’s of Hella’s staat hier ook gerust een HEMA- of kringloopgeval tussen. Juist dit laatste maakt het een heel eigen geheel, omdat het een combinatie vormt die alleen jij thuis hebt staan.

De kleuren waar ik altijd weer op val zijn de groen/blauwe/grijze tinten. Zeker als het vaasje wat prijziger is, kies ik een van die kleuren. Dan weet ik zeker dat ik het niet snel zat ga worden.
Met goedkopere vaasjes is het een stuk makkelijker vreemdgaan. Als ik wil experimenteren met een kleur, ga ik op zoek naar een goedkoop vaasje. Zo kan je makkelijk testen of je de kleur een plek kunt geven in je interieur. Hoe dan ook: alle kleuren zijn vertegenwoordigd in mijn mini-opslag (OK, mini kan je misschien wel weghalen…). Hieronder een aantal foto’s — ter inspiratie — van vaasjes die ik prachtig vind:

Ik gebruik de vaasjes meestal voor de kleur en zet ze ergens op een plank in een rijtje of in een groepje bij een matchend boeket. Een enkele keer doe ik er wel bloemen in. Een geknakte bloem of een kortje uit de tuin. Maar meestal staan ze gewoon mooi te zijn zonder bloemen erin.

De bloemen die in het boeket zitten: roos, trosroos, eremurus, sering, paarse en witte dephiniums, dille, fritillaria en eucalyptus (het groen).
De vaasjes die naast het boeket staan zijn van links naar rechts van de HEMA, Des Pots, Hella Duijs, Des Pots, Lenneke Wispelweij.  Die van Des Pots kun je vinden in (de betere) bloemenwinkels. Ik kocht ze bij Meent en Bouman in Veenendaal. Super leuk van prijs, vergelijkbaar met de HEMA.

Op de plankjes staan nog wat vaasjes, hierbij is de grote witte vaas en het bovenste groen-blauwe vaasje van Hella, de twee kleine witjes van de kringloop en het onderste blauw-groene vaasjes van Lenneke.

0 Reacties

    Geef een reactie