Zo ziet een minimalistische en stijlvolle bruiloft eruit!Styled shoot met Nienke van Denderen

Toen ik door Nienke van Denderen werd gevraagd om mee te doen aan een minimalistische styled shoot werd ik meteen enthousiast van alle ideeën en natuurlijk wilde ik daaraan mee werken!
Er was een moodboard gemaakt met mooie sfeerfoto’s in de beoogde stijl en ik kreeg de vrijheid daar een passend bruidsboeket bij te maken.

Ik koos voor een los gebonden boeket met rustige kleuren. Witte anemonen met donker hart, een aantal zachtroze rozen dieper gestoken, euphorbia aan de onderkant en de skimmia en astilbe die er bovenuit zwieren. Als hard contrast de prachtig donkere ranonkels. Om die kleur extra over te laten komen heb ik geen “gewoon” groen gebruikt, maar grijs/groen eucalyptus.
De afwerking heb ik gedaan met luxe mat lint in dezelfde tint als de eucalyptus. Hoe gaaf als dat dan weer perfect matcht met de groene nagellak 🙂

De shoot werd gehouden bij Meelfabriek de Zijlstroom in Leiderdorp. De locatie werd helemaal gestyled in een moderne minimalistische stijl, met geografische vormen zonder al te veel poespas.
Er is gekozen voor een beperkt aantal eyecatchers, zoals de nagelak en lippenstift van de bruid en de opvallende donkere bloemen in het bruidsboeket. Hierdoor blijft de omgeving rustig en springen de bruid en bruidegom er toch echt uit.

Toen ineens, aan het eind van de shoot, begon de lucht open te trekken en zelfs de zon te schijnen. De lucht was prachtig en dat was de uitgelezen kans om naar het strand te gaan en daar van die sprookjesachtige foto’s te maken. Hoe prachtig straalt dit stel samen met de gouden zon?

Natuurlijk hebben er nog veel meer creatievelingen mee gewerkt aan deze shoot:
Fotograaf en organisatie: Nienke van Denderen / Ass fotograaf: Samantha Bosdijk / Bloemen: Judith Slagter / Haar en Makeup: Tres Jolie Visagie / Stationery: KIJKkalligrafie / Styling: Much love / Taart: Astrids bakkerij / Jurk: Inmaculada Garcia / Bruid en bruidegom: Nicky Regelink en Biggy Zahn / Locatie: Meelfabriek De Zijlstroom

Deze shoot is gepubliceerd op het Zuid-Afrikaanse blog “The Pretty Blog”. Klik hier om hun verhaal over deze shoot te bekijken.

6 Reacties

 • Milou 13 juni 06:08

  Wat een fijne reportage! Prachtig!

  • Judith Slagter 16 juni 12:42

   Wat leuk om te horen, dank je wel!! Ik kan er ook naar blijven kijken, vind het zulke prachtige foto's geworden :)

 • Tara 17 juni 19:51

  SUPERmooi! De volledige styling en shoot, maar toch vooral dat boeket : wauw! De nagellak is ook echt leuk, een ideetje voor mezelf in augustus ;)

  • Judith Slagter 19 juni 10:08

   Heel erg lief Tara!
   Heel leuk idee voor je bruiloft :) Ook erg mooi als dat terug komt in je boeket of lijkt op het lint! Kan natuurlijk ook met een andere kleur. Ben benieuwd hoe het er bij jou in augustus uitziet. Wil je me taggen als je er een foto van hebt? Liefs

 • Zoete kleuren in de Broerekerk – Judith Slagter 17 juni 21:49

  […] die online kwam is in samenwerking met Gea Dijkstra en Lianne Blomsma. De stijl was heel anders dan de vorige. Een rustig moodboard met pasteltinten. Dat vraagt dan ook om een heel ander bruidsboeket en dat […]

Geef een reactie