Zo ziet een bohemian chic bruiloft eruit!Wilmar & Willemijn

Ik hoef je vast niet te overtuigen dat bloemen overal mooi staan. Een boeket maakt je huis levendiger en een kale bedrijfsruimte is met bloemen veel minder saai.
Maar dan een bruiloft. Tuurlijk vind ik dat bloemen onmisbaar zijn op een trouwdag. En niet alleen omdat het mijn werk is, maar juist omdat ik zó vaak heb gezien wat bloemen doen voor de sfeer.
Het is niet zomaar een aankleding of het vrolijk maken van de ruimte of de tafels. Bloemen bepalen vaak voor een heel groot deel de sfeer.
Wil je een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld ‘romantisch’, ‘bohemian’ of een kleur die centraal staat? Een bloemist die jouw wensen goed begrijpt, kan er voor zorgen dat je gasten met één blik door de ruimte jouw thema doorleven.

Ik vind niet dat de hele ruimte overladen hoeft te worden met bloemen. Sterker nog, vaak juist niet. Een grote centerpiece of enkel wat losse bloemen op tafel kan al voldoende zijn. Dat ligt net aan de trouwlocatie. Is een locatie bijzonder van zichzelf, heeft het helemaal niet veel nodig. Trouw je in een vrij lege ruimte, dan kunnen bloemen dit prachtig opvullen.

De bruiloft die ik vorige week mocht aankleden is een mooi voorbeeld. Het was in het thema ‘bohemian chic’. Lekker kleurrijk, veel verschillende bloemen en vooral niet te netjes gestoken en neergezet. Zoals de bruid zelf zei: “georganiseerde chaos”. En waarmee kun je dat beter naar voren laten komen dan met bloemen?
Het bloemwerk was dan ook in veel verschillende kleuren, allerlei soorten en maten, en vooral lekker losjes opgemaakt.

Ik sprak van tevoren een aantal keer met het bruidspaar af om alle wensen door te nemen. Ik kon voorbeelden zien van wat ze prachtig vonden. En net zo belangrijk een aantal voorbeelden van wat het juist niet moest worden. Dat geeft mij een kader om in te werken, en dat geeft vaak een duidelijke richting waarin ik moet denken omtrent de kleuren en de vorm.

Vervolgens koop ik de bloemen in waarvan ik vind dat ze er prachtig bij zouden passen en maak een bruidsboeket helemaal op maat. Daar gaat soms best een speurtocht, omdat ik het belangrijk vind om de allermooiste bloemen te gebruiken die ik kan vinden. Soms op de veiling, soms een groothandel of een bloemenwinkel, maar ook direct bij een lokale kweker.
Ik maak nooit iets na (of probeer het te laten lijken op een plaatje), maar maak iets dat alléén deze bruid krijgt. Met alle wensen in mijn achterhoofd en op mijn eigen gevoel. Dit was in het begin heel erg spannend — vooral de: “vinden ze het wel mooi genoeg”. Dat heeft even geduurd, maar ik ben er nu achter dat als mensen naar mij komen, ze dat doen omdat ze mijn stijl mooi vinden. Ik mag dan op mijn eigen gevoel vertrouwen en met alle wensen en mijn creativiteit iets maken waarvan ik denk dat dat het mooist bij de bruiloft past. Dan is het goed en kan ik er veel meer van genieten, omdat dat negatieve stemmetje weg blijft.
Maar natuurlijk wil ik nog steeds dat ze een gat in de lucht springen als ze het bruidswerk zien. 😀

Deze bruiloft is nog niet zo lang geleden en ik kan jullie daarom alleen nog de preview laten zien. Zodra ik de rest van de (bloemen)foto’s heb, zet ik ze op het blog. Dan kunnen jullie nog duidelijker zien wat bloemen voor de sfeer doen en hoe ik van deze bruiloft een bohemian chic bruiloft heb gemaakt.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Masha Bakker Photography.

3 Reacties

 • Femke 27 juni 19:31

  Wauw, wat een te gekke bloemen, vorig jaar ben ik in gesprek geweest met Willemijn en Wilmar over de culinaire invulling van hun huwelijk en het is zo te gek om nu de foto's terug te zien, supergaaf!
  (ik moet je nog steeds mailen ;-)))

  • Judith Slagter 28 juni 08:44

   Oh wat grappig, dat is dan inderdaad extra leuk om nu een aantal foto's van te zien. Vast binnenkort meer foto's van het andere bloemwerk :) Het is zo leuk om het neer te zetten als alles nog leeg is en dan de foto's te zien van alle vrolijkheid van de gasten en de stoelen vol met bruid en bruidegom!
   Hahah, geeft niet hoor, zie hem vanzelf wel verschijnen :D X

 • De kleurrijke bohemian bruiloft van Wilmar en Willemijn - Judith Slagter 20 september 18:02

  […] Een poosje geleden kon ik van deze kleurrijke bohemian bruiloft al een aantal voorbeelden laten zien en schreef toen ook een blog over mijn werkwijze, hoe ik contact heb met het aanstaande bruidspaar en hoe ik uiteindelijk tot de keuze van het bruidsboeket kom (hier kun je deze post zien). […]

Geef een reactie