De kleurrijke bohemian bruiloft van Wilmar en Willemijn

Een poosje geleden kon ik van deze kleurrijke bohemian bruiloft al een aantal voorbeelden laten zien en schreef toen ook een blog over mijn werkwijze, hoe ik contact heb met het aanstaande bruidspaar en hoe ik uiteindelijk tot de keuze van het bruidsboeket kom (hier kun je deze post zien).

Een aantal weken later kwamen dan de andere vele en fantastische foto’s binnen van Masha Bakker. Een tof moment vind ik altijd, want dan kan ik goed zien hoe het hele plaatje is geworden vanaf het moment dat ik de locatie met mijn bloemen achterliet, vaak nog zonder gasten en soms zelfs zonder bruidspaar.
Pas op de foto’s zie ik het geheel. Gedekte tafels, gevulde stoelen en in het middelpunt een stralend stel met het bloemwerk als stijl- en sfeerversterker.

Zoals meteen opvalt wilde het bruidspaar een bohemian bruiloft. Aan alles, maar dan ook alles, is gedacht. De bruid heeft ontzettend veel werk gehad aan het bedenken wat ze precies wilde voor het perfecte plaatje. Samen met de styliste heeft ze alles bedacht en met zorg uitgezocht. Van het tafellinnen, krijtborden, tot aan de gehaakte backdrop.

Er zijn moodboards met stijlbeelden en (lievelings)kleuren gemaakt om de beoogde sfeer en stijl goed over te brengen. Heel fijn, want je ziet meteen wat de bedoeling is, en dan is het aan mij (de leukste klus!) om er bijpassend bloemwerk bij te maken.
Zoals je kunt zien kon ik niet kiezen welke foto’s ik de mooiste vond om jullie te laten zien. ‘Less is more’ is me dan ook zeker niet gelukt bij deze blog. Sorry 😉
Zelf ben ik echt megatrots op deze bruiloft en als ik er dan ook nog eens zulke prachtige foto’s van krijg ga ik gewoon helemaal los.

Wilmar en Willemijn houden heel erg veel van bloemen en wilde die dan een ook goed aanwezig laten zijn op de locatie. Aan de ceremoniestoelen kwamen bloemen, in vaasjes op de sta- en taartentafels, op de dinertafels. Boven de tafels hingen bloemen tussen hederatakken. Een corsage voor de bruidegom en natuurlijk het bruidsboeket.
Overdag had Willemijn wat losse bloemen in haar haar en voor ’s avonds had ik een bloemenkrans gemaakt zodat ze lekker kon dansen zonder het boeket.
Ook mocht ik bloemstukken maken aan de bovenkant van het bord dat bij het diner stond en het welkomsbord bij de ingang. Al met al dus echt veel bloemen en ik weet zeker dat de bohemian stijl er enorm door is versterkt.

Bij deze bruiloft zie je echt goed wat bloemen doen voor de sfeer op een locatie. Juist daarom is het zo belangrijk dat je een bloemist kiest die jouw stijl en moodboards begrijpt. Dan krijg je het mooiste resultaat en écht een bruiloft die totaal bij je past.

De bloemen die ik heb gebruikte zijn: pioen, madelief, distel, (tros/tuin -roos, delphinium, scabiosa (zaaddoos), dahlia, dille, jasmijn, violier en wat lavendel.

Bloemen: Judith Slagter
Styling: Best Day Ever Events
Lichtletters: Te Leuk Trouwen
Zelfst. ambtenaar: Marielle van Bijzonder Huwelijk
Locatie: Fort Vechten in Bunnik

6 Reacties

 • Wilmar Schiks 20 september 18:57

  Hoi Judith, wat een ontzettend leuk blog !!!!! Mede door jouw inzet, en natuurlijk de perfecte bloemenkeuze hebben wij een onvergetelijke dag gehad. Ga zo door ........!!!!!!
  Groetjes,
  Wilmar

  • Judith Slagter 27 september 19:16

   Super leuk te horen Wilmar! Dankjewel! Met zo'n leuk stel en zoveel toffe ideeen kon het ook niet mis natuurlijk ;)
   Liefs, Judith

 • Liza Lente 20 september 19:53

  Wauwie Judith!! Echt zo tof! Een bloemendroom! En knap ook van het bruidspaar, zo leuk gestyled!

  • Judith Slagter 27 september 19:04

   Ahh dankjewel! Dit was inderdaad echt een bloemendroom bruiloft :D Dat snap jij wel! En echt heel tof bruiden als deze, want aan echt alles was gedacht, en ook alle dromenvangers zelf gemaakt. Een hele mooie aanvulling op alle bloemen. X

 • Maureen 6 januari 11:49

  Echt heel mooi die bloemen zee. Staat ook heel mooi bij het pak van de bruidegom. Het bruidje ziet er ook heel mooi uit in haar witte bruidsjurk. Mooie bruiloft, super vastgelegd.

  • Judith Slagter 6 januari 13:35

   Jaa, plaatje deze bruiloft he? Het paste allemaal zo ontzettend mooi bij elkaar. Ik kijk ook nog elke keer met veel plezier naar alle foto's terug.
   Liefs!

Geef een reactie