Vrolijk en zomers bruidsboeketStyled shoot met Homan Photography

We zijn in de grauwe, regenachtige herfst beland en daarom heb ik wel zin in een lekkere terugblik naar de mooie nazomer die we hebben gehad. Een vrolijk en zomers bruidsboeket, gemaakt in augustus!

Bij deelname aan een styled shoot is de fotograaf heel belangrijk. Het doel is natuurlijk om je product zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. Bij mij zijn dat dus de bloemen en meestal in de vorm van een bruidsboeket. Deze keer was de shoot in samenwerking met Robin en Dominique van Homan Photography.
Ze zijn nog niet heel lang bezig met bruidsfotografie, dus ik had niet heel veel voorbeelden van bruiloften. Via hun Instagram zag ik zoveel mooie foto’s in een stijl waar ik van hou, dat ik heel graag mee wilde werken.
Vanaf het moment dat ik het boeket overhandig is het afwachten..
Tot ik de foto’s binnenkreeg; ik was meteen enthousiast. De shoot is zo mooi geworden!

De reden dat ik regelmatig meewerk aan styled shoots is dat ik de vrijheid zo fijn vind. Er wordt een moodboard gestuurd of ik krijg een aantal steekwoorden en dan mag ik losgaan. Het hele proces van het begin tot het einde mag ik zelf beslissen. De kleuren, vorm, bloemen, precies zoals ik ze het allerliefste zie en waarvan ik denk dat het prachtig zou staan bij een echte bruid. Echt ontzettend leuk om te doen dus.
Ik koop de bloemen in die ik bij een “echt” bruidsboeket ook zou gebruiken. Verder ga ik op zoek naar mooi lint en gaat er de tijd in zitten om alles te halen en te maken. Al met al dus meestal best een duur project, maar toch vind ik het ontzettend leuk om te doen. Vooral als dan de foto’s precies zo worden als gehoopt, is het helemaal geslaagd! Het meeste hoop ik dat ik toekomstige bruiden inspireer en kan laten zien wat voor rol bloemen spelen op een bruiloft.

Qua boeket is dit precies wat ik wil laten zien! Frisse bloemen en kleuren, niet alleen pastel, maar ook wat hardere kleuren ertussen. Het hoeft niet het een of het ander te zijn, dit kan juist heel mooi samen!
Geen rond boeketje, maar heerlijk los met blad eruit springend en om het zo mooi mogelijk af te werken, lange hangende linten aan de stelen.

De bloemen die ik voor dit zomerse bruidsboeket gebruikte zijn: delphiniums, pimpernel, rozen, dahlia, dille, asclepia, astilbe, gladiolen, grassen en eucalyptus.

Ben jij geinspireerd, zou je zoiets graag op je eigen bruiloft willen of weet je iemand bij wie dit prachtig zou staan? Ik help je heel graag aan een mooi, bijzonder en speciaal voor jou gemaakt bruidsboeket.

Fotografie en organisatie: Homan Photography
Bloemen: Judith Slagter
Jurk: NamaNama
MUAH: Kikki’s
Locatie: Winselerhof
Model: Vera Dautzenberg

0 Reacties

    Geef een reactie