Deze vroege lentebloemen staan bij mij in de vaas

Gelukkiger kun je een bloemenliefhebber bijna niet maken deze tijd. Alles wat een hele poos stil heeft gelegen, komt nu eindelijk weer in bloei. De keuze aan bloemen wordt gelukkig steeds weer groter. Ook komt het seizoen in de buurt waarbij je voor een extra bloemetje in de vaas gewoon een aantal stappen richting de tuin kunt zetten. Bij mij staat er al een helleborus uit de tuin in de vaas. Heerlijk, die lentebloemen!

Ik heb ook weer een snoeirondje kunnen maken in mijn ouders’ prachtige tuin. Zij hebben heel veel bloesembomen en die bloeien al zo mooi! Daar kan ik bést een takje van meenemen. Ook beginnen de hyacinten en blauwe druifjes hier en daar al op te komen. Jeej!

Ik ben niet zo’n hele grote fan van de kleur geel. Als ik deze kleur gebruik, doe ik dat meestal in combinatie met andere kleuren. In dit boeket mengde ik het met heel zacht oranje-roze en die combinatie maakt het meteen ontzettend lente, wat het ook ein-de-lijk is!

In alle boeketten zie je een springerig oranje bloemetje die ik tot een aantal weken geleden nog nooit had gezien. Het is een nieuwe ranonkel-soort. Heel anders dan zijn bekende broertjes, die een grote knop hebben. Deze heeft heel veel verschillende bloemen aan één steel. Ook zijn z’n bloemen niet zo gelaagd als de bekende ranonkel, maar zijn het open bloemen waarbij je meteen het hartje ziet.

De rest van de bloemen die ik gebruikte in de boeketten zijn: violier, franse tulp, waxflower, allium, kersenbloesem, anemonen en narcissen.

0 Reacties

    Geef een reactie