Tover – pioen – tulpen

Altijd rond Moederdag zijn ze er; pioenen. Ze worden dan ook heel graag gegeven op deze dag, want ze zijn super leuk om te geven en ook echt iedereen wordt er heel blij van.

Er is meestal bij de bloemist heel veel keuze qua soorten, ze zijn er ook in heel veel verschillende kleuren en groottes. Iedereen kent wel de Sarah Bernhard, de meest bekende denk ik, de zachtroze variant, met ontelbaar blaadjes en een heerlijke geur.
Hij begint als klein bolletje en ik blijf me er over verbazen hoe al die blaadjes zo opgevouwen daarin kunnen zitten, zodat hij zichzelf minstens vijf keer zo groot kan maken.

Ook heb je veel varianten waarbij je, als ze open komen, je het hart kunt zien. Zo ook bij de toverbal pioen. Hij begint koraal en hij eindigt in het creme.
Als je er meerdere bij elkaar hebt staan komen ze vaak niet tegelijk uit en zo heb je ze in allerlei verschillende tinten in een vaas, echt zo mooi!
Vaak klappen ze wel open zodra je ze in een warme ruimte neerzet. Veel mensen schrikken hiervan en zijn bang dat ze niet vers zijn. Dit is niet het geval, ze klappen wel sneller open, wat al meer opvalt omdat je meteen het hart ziet, maar toch blijven ze op deze manier wel een poos staan.

Buiten de echte pioen, heb je ook de pioen-tulp. Een mega franse tulp die, buiten zijn eigenschap heel zwierig te zijn, ook nog eens een pioenachtige knop heeft. Vaak ook in verschillende kleuren, waardoor er geen een hetzelfde is.

De pioenen en tulpen staan ook nog eens heel mooi samen! Wellicht een idee voor moederdag? Een aantal of een bos pioenen gecombineerd met de pioentulpen. Als je de lange zwierige tulpen er langer bovenuit laat steken heb je op verschillende hoogtes prachtige knoppen!

Natuurlijk gaan ze ook heel goed samen met nog veel meer andere bloemen. Bij bloemen die het echt van hun grote knoppen moeten hebben, zoals de tulp en pioen, vind ik het juist heel mooi om ze bij te vullen met bloemen die langwerpige bloemen hebben.
Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de lupine, violieren, fritillaria, delphiniums of astilbes. Dit zijn de bloemen die ik in het boeket gebruikte, maar er zijn nog veel meer mooie bloemen die er prachtig tussen passen.

Succes met kiezen 😉

Liefs!!

0 Reacties

    Geef een reactie