De IJslandse bruiloft van Robin & Dominique

Augustus 2017 markeert voor mij een mega hoogtepunt. Qua toffe reizen die ik mocht maken voor mijn werk, is zonder twijfelen IJsland een van de mooiste plekken waar ik heb mogen komen!

Robin en Dominique wilden graag met z’n tweeën trouwen in een bijzonder land. Na enige tijd zoeken kwamen ze op IJsland uit, en daar vonden ze het allermooiste kerkje die je ooit hebt gezien! Ze wisten het meteen: dáár willen we trouwen.

Ik stond te dansen in de kamer toen ik hoorde dat ik mee mocht om het bruidsboeket te verzorgen! Samen met fotograaf Lotte (waarmee ik ook al samen mee naar Frankrijk ging) vloog ik richting IJsland om daar bij deze bijzondere dag aanwezig te zijn.

Het boeket had ik thuis al gemaakt en het was nog een hele onderneming om ‘m heelhuids daar te krijgen. De douane wilde hem het liefste door een scanner halen, waarbij er twee stalen deuren tegenaan zouden duwen… IEEEE…!!

Toen ze mijn gezicht daarbij zagen en ik uitlegde dat dat zeker niet goed zou gaan (en dat ik de verzekering had gekregen dat ik met een boeket gewoon door zou kunnen lopen), begrepen ze dat gelukkig. Na een extra ‘kijkonderzoek’ mochten we door.

We reden met z’n vieren naar het mooie zwarte kerkje in Búdir, aan de westkust. De reis was nu al geweldig. Wat een prachtig land is IJsland! We zagen walvissen in de verte en wilde paarden langs de weg. Natuurlijk moesten deze ook op de foto!

Het was niet alleen heel gezellig met z’n allen, maar ook bijzonder om zo dichtbij het bruidspaar te staan bij deze intieme ceremonie. En buiten dat ik de bloemen mocht verzorgen, werd ik ook gebombardeerd als ‘rozenblaadjes strooier’, ‘broodjessmeerder’, ‘paardenfluisteraar’, en ‘ringenmeisje’: YEAH! 🙂

Foto’s: Lott’s
Bruidspaar: Robin & Dominique Homan
Jurk: “Lola gown” van Daughter of Simone via Wild at Heart

Nu kende ik Robin en Dominique al langer en dat maakte ook dat ik goed wist waar Dominique ze van houdt. Ze had eigenlijk ook niet zoveel eisen van wat ze graag wilde. Als het maar een stoer boeket zou zijn, dat bij haar jurk en het land zou passen. Best spannend natuurlijk, maar ik wist al wel snel dat ik met rustige kleuren wilde werken. Qua bloemen gebruikte ik engelse rozen, dahlia’s, dille, pluimhortensia en ammi majus.

Ik ben nog steeds zo verliefd op dit avontuur… ik blijf dan ook maar kijken naar alle mooie foto’s die zijn gemaakt! Wil je weten wat ik bedoel als ik zeg dat de foto’s fantastisch zijn? Hieronder zie je deze mooie dag…

De Amerikaanse fotograaf Brandon Scott was er ook een tijd bij en hij heeft ook nog een aantal mooie foto’s van ons gemaakt. Onze snuggere blik toen we walvissen zagen bijvoorbeeld. En ik had een eindje verderop het boeket laten liggen, dus die zie je me rennend ophalen… Oeps!

Ik denk dat het de gezellige sfeer en alle lol die we hebben gehad mooi neerzet!

2 Reacties

  • Wianda 20 januari 08:31

    Ooh wat aan heerlijk blog Judith, alsof ik er een beetje bij was! En het boeket is echt prachtig ❤️

    • Judith Slagter 23 januari 14:17

      Dank je Wian! Super lieve reactie van je! En dan ben je ook een klein beetje op IJsland geweest ;) <3 KUS terug!

Geef een reactie