Wat zijn mijn favoriete bloemen in het vroege voorjaar?

Ik krijg vaak de vraag of er wel mooie bloemen zijn als je in de eerste maanden van het jaar trouwt. En zo ja, welke dan? Nou, makkelijk antwoord: er zijn ontzettend veel mooie bloemen in het deze tijd!
Ik neig ernaar zelfs te zeggen dat dit mijn favoriete seizoen is qua bloemen. Niet alleen door de prachtige keuzes die je hebt, maar ook het feit dat het er in het eerste deel van de winter zo weinig is en dat het nu dus weer een verademing is om tussen alle frisse vroege voorjaarsbloemen op de veiling te lopen.

Dat ik er zo’n grote fan van ben, komt ook omdat er doorgaans meer bruiloften plaatsvinden in de zomer, dus die bloemen zie je veel vaker langskomen. Waardoor het meer bijzonder is om deze bloemen te kunnen gebruiken voor een bruiloft!

En er is nog een grote plus aan het voorjaar: de papaver. Wat mij betreft echt de meest bijzondere (en ook fragiele) bloem die er is. Echt elk boeket maakt hij bijzonder, en ook in een vaasje alleen staat hij prachtig.
Ook heb je nu ranonkels en anemonen. Beide zijn ook heel erg geschikt in een bruidsboeket en in heel veel verschillende groottes en kleuren te krijgen. Zelf gebruik ik heel graag de grote witte en licht roze. En ook de donkerrode/paarse gebruik ik graag als contrastkleur.

Ook helleborus kun je als snijbloem kopen en deze is, mits vers en stevig, heel mooi te gebruiken in een bruidsboeket.

Wil jij in deze maanden ook een boeket op tafel (of voor je bruiloft; op de locatie, bij binnenkomst, etc.) en mag deze best wat hoger worden? Dan zou ik absoluut gaan voor wat mooie bloesemtakken! Witte, roze of perzikkleurige bloemen, echt prachtig, en meteen een eyecatcher door hun lengte! Of magnolia, de vorm hiervan staat ontzettend mooi tussen een aantal bloemen, ook als de takken nog niet zijn uitgekomen.

Dus ja, ga je trouwen in januari – februari of maart: ook dan is er echt heeeel veel keuze in prachtige bloemen die kunnen shinen op je bruiloft!

De bloemen die ik in dit boeket gebruikten zijn:
Engelse roos, tuberosa, scabiosa, ranonkel, violier, anemoon, helleborus en natuurlijk de papaver.

1 Reactie

  • Jorn 3 januari 13:46

    Prachtige bloemen! Precies de bloemen die wij ook gebruiken in het maken van boeketten! Leuk geschreven en mooie foto's ga zo door.

Geef een reactie